סוג של כנס, או יותר נכון, התכנסות לניסוי פרפורמטיבי בידע אימני (אימהי-אמנותי).
זוהי הזמנה למפגש למידה. עם אמהוֺת ועל אמהוּת, ואמנוּת.
מרחב גמיש ומכיל, אליו כולם מוזמנים.ות - א.נשים, אמהות, אבות, ילדים, ילדות, תינוקים ותינוקות. יחד נשחק, נאכל, נדבר, נקשיב, ננסה לאתגר את חוקי המשחק, הפורמט והמבט.
חלק ראשון | 11:00- 12:30
שתי פעילויות המתקיימות במקביל בשני החללים של מרכז כלים:
ראיונות פיזיים לאנשים שנולדו | יוצרת: דניאל גליה-קינד
שיחה פתוחה של 20 דקות בתוך אוהל איגלו שבתוך סטודיו למחול. המראיינת, אמא ואמנית בחייה שמחוץ לאוהל, מזמינה אותך לזחול אחורה בנתיב זכרונות הינקות: בעקבות פעולות הגידול, דאגה, טיפוח ופיתוח אותם ביצעה הדמות המרכזית שגידלה אותך.
במסגרת הפעולה תוכל/י לשבת על כיסא או על הרצפה, לפי בחירה מראש.
אמניות מפעילות: עדן קרמר, שירה חסיד ורות חוף
*הכניסה לפעילות זו מותנית בהרשמה מראש
משחקיה אימנית | קונספט: מירב דגן
מוזמנות.ים להשתתף ו/או להתבונן במפגש בין פעולות אימהיות יום -יומיות לבין מרחב יצירתי-אמנותי,
אמניות מפעילות: מעיין חורש ומירב דגן
חלק שני | 12:45- 14:00
פיקניק | חלל גדול
הביאו אתכם שמיכה, נשנושים, משחקים אם יש צורך, והתמקמו בחלל המרכזי של מרכז כלים כדי לשמוע ולהשמיע רעיונות ומחשבות על ידע אימהי-אמנותי.
בהשתתפות: אראלה שדמי, הדרה שפלן-קצב ומירב דגן
על הפרויקט
הפרויקט אימהות כמקום הוא פרויקט ארוך טווח של היוצרות דניאל גליה-קינד ומירב דגן שנוצר מתוך רצון בסיסי לקיים מפגש בין אימהות-יוצרות , לקיים את הכפר שכבר לא מגדל יחד ילדים, במרחב יצירתי, בתקווה לגדל יחד יצירה שהיא יצירות רבות – אוסף של פרקטיקות אימהיות-אמנותיות.
ההתעסקות בידע הספציפי הזה נובעת הן מן הרצון לתת מקום ובמה לידע ולחוויות שהורגלנו להצניע, והן מן התחושה שניתן לחלץ מן החיבור בין פרקטיקות אימהיות לבין מבט מחקרי-אמנותי, ידע חיוני להתמודדות עם אתגרי המציאות. הפרויקט בתמיכת מרכז כלים בת ים, תיאטרון Frascati אמסטרדם ומועצת הפיס לתרבות ואמנות.
על היוצרות
מירב דגן
אמא, פרפורמרית, מורה ויוצרת בינתחומית. מנהלת אמנותית של פסטיבל אינטימדאנס 2020/2022.
בעלת תואר ראשון במחול מהאקדמיה ע"ש רובין בירושלים ותואר שני בתוכנית הבינתחומית באמנויות באוניברסיטת תל אביב.
עבודותיה הועלו בפסטיבלים רבים בארץ ובמסגרות שונות בשוודיה, גרמניה, איטליה, סרביה, רוסיה וניו יורק. כיוצרת, זכתה בפרס שרת התרבות ליוצרים עד 10 שנים (2019), מקום ראשון בתחרות גוונים במחול (2013), פרס השחקנית ופרס על יצירת וידאו בפסטיבל עכו (2015/2012) ופרס "out of the box" בפסטיבל הפרינג' של גטבורג (2019). בשנים האחרונות יצרה עבודות באופן עצמאי ובשיתופי פעולה עם יוצרים שונים כמו סתיו מרין ואופיר בן שמעון. כמו כן, מירב היא יוצרת שותפה ופרפורמרית בטוניק קלוניק - פרוייקט מוסיקלי מולטידיסיפלינרי המשלב מוסיקה עם פרפורמנס אקספרסיבי, מחול ווידאו ארט.
דניאל גליה-קינד
אשת חינוך, כוריאוגרפית ומטפלת בשיטת אילן לב.
דניאל הקימה את מגמת המחול הבינלאומית בתיכון הבינלאומי לשלום אמיס שבכפר הירוק, הפועל למען שלום במזרח התיכון (2016) ואת גרעין אנ״ת, גרעין האמנויות של תנועת הצופים (2003). יצירותיה של דניאל מופיעות בתיאטראות, מוזיאונים ופסטיבלים שונים בישראל, אירופה ובארה״ב במהלך 15 השנים האחרונות.
בימים אלו, דניאל מסיימת את התואר השני שלה באוניברסיטת ארטז לאמנויות, בהולנד, בהתמחות בכוריאורגפיה. המחקר האמנותי הנוכחי שלה מתמקד באמהות כשפת חיים רוקדת ומורכבת. המחקר נותן במה ומוצא תקווה במרחב הידע שנוצר בין אמהות, כוריאוגרפיה והכפר. מאז ה-7.10.23 נוסעת בעולם ומדברת את קולן של האמהות, למען החזרת החטופים וליצירת קשרים בינלאומיים מגוונים השותפים ליצירת אופק ועתיד בתוך מציאות מאיימת ולא ידועה.